PDC - Certifieringskurs i permakultur i Stockholm

med studiebesök till Börje Remstams trädgård


19 - 20 aug, 16 - 17 sep, 23 - 24 sp, 30 sep - 1 okt, 7 - 8 okt


På den här kursen går vi igenom permakulturens designprinciper & designverktyg, jorduppbyggnad, jordförbättringsmetoder, no-dig odling, agroforestry & skogsträdgårdar, fleråriga grönsaker, regnvattensinsamling, bevattningsmetoder, komposteringsmetoder, växthus för nordliga breddgrader m.m. Några av Europas ledande odlare och lärare föreläser och vi gör studiebesök till inspirerande platser som BÖRJE REMSTAMS fantastiska no-dig trädgård utanför Eskilstuna och praktik på Långbro Gård i Mölnbo.

Övriga kursdatum är vi på Formalinfabriken i Sickla. Som en del av kursen får deltagarna jobba med ett designprojekt i grupp som presenteras på kursens sista dag. Efter avslutad kurs delas ett internationellt erkänt certifikat ut - Permaculture Design Certificate av Nordiska Institutet för Permakultur. Inga förkunskaper krävs.


Kursavgift: 7.500 kr, går att delbetala.


Huvudlärare på kursen är MARIA SVENNBECK, diplomerad permakulturdesigner, utbildad permakulturlärare, trädgårdsmästare och småskalig grönsaksodlare. Maria har hållit över 50 introduktions- och certifieringskurser i permakultur de senaste 15 åren både i Sverige och internationellt.


CHARLES DOWDING, internationellt känd odlare och författare som skrivit dussintals böcker om no-dig metoden. Charles föreläser om hur han byggt upp sin fantastiska odling på Homeacres Farm i Somerset.


ANNEVI SJÖBERG, certifierad permakulturdesigner och en av grundarna till Permakultur Stjärnsund, medförfattare till böckerna Skogsträdgården: odla ätbart överallt & Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut. Annevi föreläser om hållbart skogsbruk, skogsträdgårdar och fleråriga grönsaker.


BÖRJE REMSTAM, f.d ordförande i FOBO (Förbundet Organisk Biologisk Odling) och författare till boken Min dröm om lustgården. Med sina 40 års erfarenhet av täckodling är han en av Sveriges mest erfarna no-dig odlare.HAR DU FRÅGOR ELLER VILL ANMÄLA DIG TILL EN KURS KAN DU ANVÄNDA KONTAKTFORMULÄRET HÄR ELLER MAILA DIREKT TILL info@holisticgardening.se