Snittblomsodling

Bee Urban Evolution Lab Garnisonen

Omnipollos Flora i

Humlegården

PDC på Grävsta Gård

Workshop på Sunseed,

Spanien


Min professionella karriär började som designer och formgivare av kläder och smycken. I ca 15 år drev jag ett designföretag med bas på Bali i Indonesien. Där kom jag också i kontakt med permakultur och efter att ha omskolat mig till trädgårdsmästare för ca 15 år sedan, gick jag en PDC kurs (Permaculture Design Certificate) på Bali. Jag hade då redan gått en PDC för Patrick Whitefield i England (författare till boken The Earth Care Manual).Efter ca 5 års arbete med min egen diplomeringsprocess tilldelades jag ett Diploma in Applied Permaculture 2015 och är nu en av ett 10-tal aktiva diplomerade permakulturdesigners i Sverige. Som diplomerad permakulturdesigner har jag hållit ett femtontal certifieringskurser under de senaste 10 åren, och certifierat omkring 300 personer. 


Jag har även hållit ett 50-tal kortare permakulturkurser (Introduktion till permakultur) och hållit flertalet föreläsningar och workshops både i Sverige och utomlands, bland annat på CEMUS (Uppsala universitet), Vårdinge Folkhögskola, Holma Folkhögskola, Stockholms universitet, Sunseed Desert Technology (Spanien), Hermods trädgårdsmästarutbildning, Folkuniversitetet, Medborgarskolan och Skillebyholms trädgårdsmästarutbildning. Och faciliterat permakulturkurser med bland andra Darren Doherty, Richard Perkins, Albert Bates och Aranya i Sverige och Spanien. Under flera år var jag även ordförande i föreningen Permakultur i Sverige https://permakultur.se.


Jag har också startat upp och drivit några stadsodlingar i Stockholm bland annat i Hökarängen för Stockholmshems projekt Hållbara Hökarängen, drivit odling och undervisning med barn på Hökarängsskolan, startat upp Vintervikens gemensamhetsodling för Klimataktion och Vår Gård i Vårberg med barn och ungdomar för Fryshuset i Skärholmen.


Under några år var jag också anställd som trädgårdsmästare på Bee Urban och hjälpte bl.a till att designa och anlägga Bee Urban Evolution Lab (ett 800 kvm stort takjordbruk) på Garnisonen i Stockholm. Jag designade och anlade också ett stort antal takodlingar med fokus på biologisk mångfald runt om i Stockholm bland annat på Hötorgsterassen och taket på Mall of Scandinavia. Jag odlade också ekologiska snittblommor, och efter utbildningar i framförallt England fortsatte jag att odla blommor på en gård i Sörmland och sålde på bland annat Bondens marknad i Stockholm. För mer info om blommorna se www.mariasvennbeck.se Utbildningar
 • No-dig course with Charles Dowding at Homeacres in Somerset, July 2022.

    https://charlesdowding.co.uk 


   

  • Aquaponics course med Will Allen på Growing Power, Milwaukee USA 2016.

   

  • Aquaponics course på Mediamatic, Amsterdam 2016.


  • Aquaponics course med Aquaponics Uk med Charlie Price i Wales 2017.  • Ekologisk snittblomsodling på Organic Blooms, Bristol 2018.


  • Floristutbildningar på London Flower School och Philippa Craddock, Sarah Raven, Julette Glaves, Uk. 2019.


  • Trädgård & Hantverk på Vårdinge Folkhögskola. 2009.


  • Bachelor of Arts in Fashion Design från Fashion Institute of Technology, New York. 1989