Permakulturdesign-

Ekologisk landskapsdesign


Företagsuppdrag - Under mina 15 år som trädgårdsdesigner har jag bland annat ritat och anlagt taket på Mall of Scandinavia, Hötorgsterassen och Bee Urban Evolution Labs takodling på Östermalm. Jag har gjort uppdrag för bland andra Atrium Ljungberg, Right Livelihood Award, Omnipollos Flora i Humlegården, Lindeborgs Eco Retreat, Vasakronan, Hennes & Mauritz och restaurang Häktet. Företag rekommenderas att kontakta mig för offertförfrågan, för privatpersoner erbjuder jag följandeTrädgårdsdesign med ritningar, textdokument och idékollage.

Detta ingår i baspaketet:


Efter en första kontakt skickar jag över ett frågeformulär där ni får beskriva era behov och önskemål. Ni skickar en tomtkarta på trädgården, helst en situationsplan som går att beställa från kommunen. Efter det bokar vi in ett möte i er trädgård där vi tillsammans går igenom vilka förutsättningar och begränsningar som finns samt era önskemål för platsen. Mötet tar ca 1 - 1,5 timme. Resa till och från Stockholm med restid inom 1 timme ingår. Om platsen ligger längre bort från Stockholm men ändå är nåbar inom 3-4 timmar bokar vi en heldag, då tillkommer kostnad för resa och tid. Jag kan också i vissa fall göra en design på distans, förutsättningarna för detta diskuteras då med kunden.


Efter mötet får ni en enkel skiss med förslag på de olika funktionerna/zonerna vi har diskuterat. Efter eventuella revideringar av denna skickar jag (enligt era önskemål):


Illustrationsplan (detaljerad skalenlig 2D- ritning i färg) digitalt, oftast i A4 format, går att få i A3. Det här är en övergripande ritning över gården/trädgården med alla önskade element inritade. Ibland ingår också detaljerade ritningar på exempelvis en köksträdgård, en frilandsodling eller en skogsträdgård.


Dokument med text och bilder (mellan  5 -10 st) med förslag på:

  • Växtvalslistor med trädgårdsväxter som träd, buskar, perenner med vetenskapliga och svenska växtnamn
  • Växtvalslistor för köksträdgårdsväxter som grönsaker, örter och blommor
  • Växtvalslistor för skogsträdgårdsväxter som frukt- och nötträd, bärbuskar, perenna grönsaker, örter, marktäckare, kvävefixerare, och andra nyttoväxter som dragväxter m.m.
  • Växthus, odlingstunnlar, förodlingsstationer m.m.
  • Komposteringskärl och regnvattensinsamlingskärl (dammar, tankar...)
  • Olika bevattningssystem (droppbevattning, sprinklersystem...)
  • Anläggnings- och skötselråd (ex täckodling, komposteringsalternativ, beskärning...)
  • Hönshus med skötselråd för hus och höns
  • Inköpsställen
  • 3-D illustrationer där det behövs


Fr. ca 10.000:- inkl. moms. Priset varierar med storleken på platsen samt hur mycket hjälp ni behöver med t.ex planteringsplaner och inköpslistor. Timarvode 750 kr inkl.moms och minimum 13-15 timmar.


Om ni även önskar hjälp med anläggning så samarbetar jag med duktiga anläggare, trädgårdsmästare och certifierade permakulturdesigners.